Yaşam

2023 Yılının En Popüler 10 Kripto Para Birimi!

Kripto para birimlerine ilgisi olan bir çok kişi hangi kripto para alınmalı? ve hangi coin yükselir? sorusuna yanıt arıyor. Seneler önce hayatımıza giren kripto para borsalarına ilgi son yıllarda oldukça artmış durumda. İnsanların gün geçtikçe daha fazla yatırım yaptığı kripto paralar, bir çok yatırımcısını zengin etmiş durumda. Bir çoğumuz seneler önce alım yapmadığı için bu günlerde pişmanlık yaşıyor. Bir çok kişi ise trenin kaçıp kaçmadığını sorguluyor. Buna rağmen kripto para birimlerine yatırım ve ilgi gün geçtikçe daha fazla artıyor. Yeni yatırım yapmak isteyen kişiler hangi coin alınmalı? veya 2023 yılında hangi coin yükselir, hangi kripto para alınır gibi sorular sormaya devam ediyor. Yatırım yapacak olan kişilerin, kendi analizlerini ve değerlendirmelerini yapmaları daima en doğrusudur. Dünyanın popüler coin platformlarından biri olan Coin Market Cap’te listelenen ve yüksek talep görerek yatırımcılar tarafından 2023’de de popülerliğini sürdürmesi tahmin edilen coinleri listelemek istedik. Bu yazımız kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca Market listelemeleri göz önünde tutularak hazırlanmıştır.

1- Bitcoin
Kripto Paralar arasında en popüler olan ve bir çok kişi tarafından bilinen Bitcoin’in 2023 yılında da üzerine koyması bekleniyor. Piyasa değeri en yüksek olan Bitcoin, aynı zamanda dolaşımdaki arz miktarı ve hacmi ile de yatırımcısına her zaman olduğu gibi avantaj oluşturuyor. 2023’de Bitcoin fiyatı yükselir mi, ne kadar olur gibi sorulan sorular, kripto para sektöründe yanıt aranan popüler sorulardan biri. 2023’de Hangi coin alınmalı sorusu için güvenli limanlardan biri olmaya devam etmesi muhtemel.

2- Ethereum
Bitcoin kadar popüler olduğunu söylesek yanlış olmayacaktır. Değer açısından Bitcoin’e en yakın olan Ethereum, yüksek piyasa değeri ile 2023’de yine yüksek beklentilerin hedefinde olan bir başka kripto para birimi. Uzun soluklu yatırımcılar Ethereum’dan vazgeçmiyor. Hangi kripto para alınmalı sorusuna verilebilecek yanıtlardan bir diğeri.

3- Avax / Avalanche
Geçtiğimiz yıl Avax yatırımı yapanlar büyük kazanç elde ettiler. 4-5 Dolar seviyesinden 100 doların üzerine çıkan Avax, 2023 yılının en çok kazandıran yatırım araçlarından biri oldu. Bu atılımı 2023’de de devam ettireceği düşüncesi hakim. Yatırımcıların güvenli gördükleri bir diğer kripto para birimi. Avax 2023’de ne olur sorusu ise yine merak konusu.

4- Matic / Polygon
2023’nin Avax’ı olur mu düşüncesini uyandıran yatırım araçlarından biri de Matic. Potansiyelinin oldukça yüksek olduğu düşünülüyor. Piyasada yüksek dolaşım arzına sahip olan Matic, yatırımcısı tarafından büyük beklentilere sahip. Bu beklentilerin karşılanıp karşılanmayacağını ise yıl içerisinde birlikte göreceğiz.

5- Mana / Decentraland
Aylar önce çıkan Metaverse dünyası için geliştirilen kripto paralar arasında yerini alan Mana, kısa süre içerisinde kendinden sıkça söz ettirmeyi başardı. 1 doların altında başladığı bu macerada kısa süre içerisinde 3 dolar üzerinde kendine yer buldu. Şimdi ise Metaverse dünyasında en popüler 2-3 para biriminden biri. Listemizde en yüksek beklentilerin olduğu koinlerden biri desek yanlış olmayacaktır.

6- SHIBA INU
Piyasada en fazla bulunan koinlerden biri olan SHIBA INU, oldukça popüler. Beklentiler ise arşa ulaşmış durumda. Yatırımcıların bir çoğu SHIBA INU’den önemli atılımlar bekliyor. Bol sıfırlı hanelerde olsa da bir kaç sıfır atabilecek düşüncesi, yatırımcı açısından pozitif bakılmasına neden oluyor. Coin Market Cap’te uzun süredir ilk 15 içerisinde yer alıyor.

7- Ada / Cardano
2021’in kazandıranlarından biri de Ada coin oldu. 0,10-0,20 bandında dikkatleri üzerine çeken Ada, yıl içerisinde 2 dolara kadar yükseldi. Yatırımcısına yüksek miktarlarda kazanç sağlayan Ada, Coin Market Cap gibi popüler platformlarda hala en çok tercih edilen ilk 10 coin arasında listelenmeye devam ediyor. 2023 Yılında yükselebilecek coinler arasında beklentilerin yüksek olduğu kripto paralardan biri de o desek yanlış olmayacaktır.

8- Sand / The Sandbox
Beklentilerin yüksek olduğu bir diğer kripto para da Sand. İstikrarlı grafiğe sahip olan Sand, yatırımcıların radarında. Düşük miktarlarda seyretse de 2023 yılı içerisinde atılım yapması muhtemel kripto paralardan biri olabilir. Özellikle coin platformlarında ismini sık duyabileceğiniz bir değer.

9- Gala
Tercihlerini Gala koinden yana kullananların da sayısı oldukça fazla. Listelerde genellikle öne çıkan Gala, yüksek arz sayısına sahip. Şuan ki rakamları ise oldukça düşük. 2023 Yılında yükselir mi sorularının sık sorulduğu Gala’dan beklentiler gün geçtikçe artıyor.

10- Enj / Enjin Coin
Sessiz sedasız, listelerin altlarında seyretse de bazı yatırımcılar tarafından dikkatleri çeken Enj, 2023’de kendinden bahsettirmesi beklenen bir diğer kripto para birimi. Belkki bir Solano, Avax etkisi yaratmayabilir fakat 2023’de ismini sık şekilde duyarsak bazıları bu duruma şaşırmayacaktır.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Popüler kripto para platformlarından Coin Market Cap listelerinde yer alan ve talep gören kripto paralardan derlenmiştir. Hangi kripto para alınmalı ve 2023’de hangi coin alınmalı sorularına en iyi yanıt, kendi analiz ve değerlendirmeniz sonucunda kendinizin karar vermesidir.

Tıkla Oy ver
[Toplam: 0 Oyunuz: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu